Nu de warme zomermaanden weer terug zijn gekeerd gaan bij meeste gezinnen in Nederland massaal de barbecue aan. Wie houdt er nu niet van een heerlijk kipspiesje, runderlapje of stukje zalm van de grill? Om de barbecue goed aan te vullen kun je ook een heerlijke couscous maken. In deze blog vind je het recept voor een heerlijke zomerse couscous salade mét kaneel!
Couscous is een geweldige aanvulling bij een barbecue of zelfs voor een zomerse picknick. Je kunt couscous maken met vlees, vis en ook heel lekker vegetarisch. Een vegetarische couscous kan dan ook een barbecue interessanter maken voor de vegetariërs onder ons! Vul het bijvoorbeeld aan met heerlijke gegrilde halloumi of met een vegetarisch kipspiesje.
Deze couscous is snel gemaakt: slechts 20 minuten.
Stap 1
Snipper de ui en de peterselie fijn. Pers de knoflook
Stap 2
Verhit de helft van de olijfolie in een pan of hapjespan en fruit de ui met de kaneel gedurende 3 min tot de ui glazig wordt.
Stap 3
Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze toe aan de pan met de ui. Bak het geheel nog 5 minuten zachtjes door.
Stap 4
Doe ondertussen de couscous in een schaal en voeg de rest van de olijfolie toe.
Stap 5
Roer de knoflook goed door de couscous korrels. Vervolgens kun je de hete bouillon erbij schenken en de couscous 5 minuten laten wellen.
Stap 6
Na de couscous klaar is kun je de rozijnen, de peterselie en het tomaat- en ui mengsel toevoegen en alle ingrediënten nog eens goed door elkaar husselen.
Dit gerecht is compleet vegetarisch en lactosevrij. Daarnaast bevat het een portie slechts 325 kcal! Een top gerecht dus, ook voor degene die op hun lijn willen letten deze zomer.