Kaneel en hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten beïnvloeden de normale werking van het hart. Er zijn verschillende soorten hartaandoeningen en dit zijn ook de oorzaken van ernstige handicaps. Blokkering of vernauwing van kransslagaders is de belangrijkste oorzaak van hartaandoeningen. Dit beïnvloedt de bloedtoevoer naar het hart en wordt coronaire hartziekte genoemd. Het vindt heel langzaam en over een aantal jaren plaats en is de belangrijkste oorzaak van hartaanvallen.

Het aantal patiënten met verschillende vormen van hartziekten groeit snel over de hele wereld. Terwijl de meeste patiënten conventionele behandelingen ondergaan, kiezen steeds meer mensen voor alternatieve geneeskunde. Echt Ceylon Kaneel als potentiële behandeling voor hartziekten is zowel veilig als goedkoop. Verschillende studies hebben de mogelijke voordelen ervan voor hartziekten gevonden.

In een studie, gepresenteerd aan de American Sense Association of Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology / Peripheral Vascular Disease 2017 Scientific Sessions, gehouden in Minneapolis, MN, kregen ratten die gedurende 12 weken een vetrijk dieet kregen aangevuld met kaneel minder gewichtstoename en ontwikkelden minder buikvet vergeleken met knaagdieren die een vetrijk dieet zonder kaneel kregen. De kaneelgroep had ook gezondere bloedspiegels van vet, suiker en insuline.

Het opnemen van kaneel in uw dieet, volgens de nieuwe studie, kan een deel van dit risico compenseren.

Co-auteur Vijaya Juturu, PhD, van OmniActive Health Technologies Inc in Morristown, NJ, zegt dat het vermogen van kaneel om cardiovasculaire risicofactoren te verlagen die verband houden met een slecht dieet, komt van een polyfenol dat rijk is aan ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen.

Dr. Juturu en zijn collega's ontdekten dat, naast de kaneelgroep die minder gewichtstoename en buikvet had, ze ook gezonder bloedglucose en insuline concentraties hadden, evenals betere lipidenprofielen dan de controles. De kaneelgroep had zelfs minder moleculen in verband met het opslaan van vet, evenals hogere niveaus van ontstekingsremmende en antioxiderende moleculen.

Kaneel en hartziekten