Kaneel en Artritis

Uit een vooraanstaand Deens onderzoek is gebleken dat kaneel, eventueel in combinatie met honing, de pijnklachten waar Artritis mee gepaard gaat, sterk kan verminderen. Een groot aantal mensen die aan het onderzoek deelnamen gaf zelfs aan na een week al nauwelijks pijnklachten meer te ervaren. 

Artritis beschrijft ontsteking in een gewricht. Er zijn tientallen soorten artritis; alle veroorzaken pijn, zwelling, warmte, roodheid en verminderde beweging in uw gewrichten. Ontstekingsremmende medicijnen worden meestal aanbevolen door artsen die artritis behandelen, maar deze medicijnen hebben bijwerkingen, zoals maagirritatie, nierschade of gastro-intestinale bloedingen. Sommige artritispatiënten aarzelen om conventionele medicijnen te nemen en kunnen alternatieve therapieën, zoals kaneel, gebruiken, ook al zijn dergelijke middelen niet goedgekeurd voor de behandeling van artritis.

Sommige vormen van artritis, zoals reumatoïde artritis, leiden tot abnormaal botverlies uit het gewricht. Dit botverlies, veroorzaakt door de overmatige activiteit van cellen die osteoclasten worden genoemd, draagt bij aan de pijn, misvorming en mobiliteitsverlies die gepaard gaan met deze aandoeningen. In oktober 2008 "Bioorganic and Medicinal Chemistry", hebben Japanse wetenschappers aangetoond dat kaneel de activiteit van overactieve osteoclasten vermindert. De auteur van het onderzoek suggereerde dat kaneel op een dag nuttig zou kunnen blijken voor de behandeling van specifieke soorten botaandoeningen.

Hoe helpt Echte Ceylon Kaneel tegen artritis?

Het werkt als een ontstekingsremmer: de chemische stof cinnamaldehyde die in kaneel aanwezig is, vermindert ontstekingen rond gewrichten. Wanneer iemand aan artritis lijdt, zijn er kansen op bloedplaatjes die rond de gewrichten klonteren die de bloedsomloop voorkomen en arachidonzuur produceren, een inflammatoir vetzuur. Cinnamaldehyde stopt de afgifte van dit zuur en vermindert ontstekingen in de gewrichten, waardoor de pijn vermindert. Hier zijn meer gezondheidsvoordelen van kaneel die je moet weten.

Het vertraagt ​​het botverlies van gewrichten: in het geval van reumatoïde artritis, botbeschadiging bij de gewrichten gebeurt als gevolg van overmatige activiteit van cellen die osteoclasten worden genoemd. Dit veroorzaakt verlies van beweging, pijn en misvorming bij jichtige patiënten. In een in 2008 gepubliceerde studie in Bioorganic and Medicinal Chemistry werd echter aangegeven dat kaneel kan helpen deze overmatige activiteit van osteoclasten te verminderen en het proces van botverlies vertragen. Hier zijn negen manieren om verlies van botdichtheid te voorkomen.

Het voorkomt weefselbeschadiging bij gewrichten: wanneer immuuncellen de gewrichten aanvallen, eten ze ook in weefsels die grotendeels verantwoordelijk zijn voor het veilig en mobiel houden van de gewrichten. Vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen onderdrukt kaneel de immuuncellen om de weefsels bij de gewrichten aan te vallen en het begin van artritis uit te stellen.

Kaneel en artose