Prostaatkanker: behandeling met kaneel kan dodelijke tumoren voorkomen

Prostaatkanker symptomen treffen elk jaar bijna 12.000 mensen in Nederland. Maar het toevoegen van een goedkope specerij aan je dieet kan de groei van de tumor stoppen, hebben wetenschappers beweerd.

De ziekte beïnvloedt de prostaat; een kleine klier in het mannelijke bekken, die verantwoordelijk is voor het maken van een dikke, witte vloeistof die wordt gemengd met sperma om sperma te maken.

Prostaatkanker ontwikkelt zich meestal langzaam en patiënten realiseren zich misschien niet dat ze het al vele jaren hebben.

Maar de progressie van prostaatkanker kan worden gestopt door meer kaneel toe te voegen aan je dieet, het is onthuld. Het slikken van de gezonde versie van kaneel (Echte Ceylon Kaneel) als voedingssupplement is nog veiliger daar hier geen Coumarine in zit.

Aromatische kaneel, dat te vinden is in voedingsmiddelen zoals curries, chutneys en carrot cake, kan de voortgang van prostaatkanker verhinderen, hebben Indiase wetenschappers onthuld.

Ze analyseerden kaneel, en het is actieve component procyanidin-B2 - of gewoon PCB2.

"Kaneel en zijn actieve component hebben de celproliferatie van menselijke prostaatkankercellen verminderd," zei onderzoeker dr. Ayesha Ismail van het National Institute of Nutrition, Hyderabad.

"Deze resultaten tonen aan dat kaneelextract en zijn PCB2-verrijkte fractie fungeren als proteasoomremmers en vooruitzichten hebben als antikankermiddelen."

 

Lees meer op: https://www.express.co.uk/life-style/health/934449/prostate-cancer-symptoms-uk-treatment-diet-cinnamon