Kaneel en ontstekingen

Ontsteking wordt vaak ten onrechte gelijkgesteld aan een infectie, maar deze twee zijn niet hetzelfde. Infectie, veroorzaakt door virussen, schimmels en zelfs bacteriën, veroorzaakt ontstekingen, maar ontstekingen kunnen in het lichaam voorkomen zonder tekenen van infectie.

Hoe ironisch het ook mag klinken, in de meeste gevallen is ontsteking eigenlijk goed omdat het iemand laat weten dat er iets mis is in het lichaam. Als er bijvoorbeeld een infectie in de keel is, zou er een ontsteking zijn die zichtbaar is tijdens een lichamelijk onderzoek. Zonder dit zou de diagnose veel gecompliceerder zijn. Ontsteking wordt meestal gekenmerkt door zwelling van het getroffen gebied. Maar in het geval van zoiets als reuma, is er een ontsteking aanwezig zonder dat er een infectie is. Zoals een ontsteking binnenin signalen signaleert, betekent koorts vaak een infectie.

Zodra de ontsteking is vastgesteld, moet deze zo snel mogelijk worden aangepakt. Wanneer het onbehandeld blijft, kan het leiden tot verdere ontsteking van datzelfde gebied of zelfs naar een ander gebied. 

De behandeling omvat meestal methoden om zwelling te verminderen. Zodra dit gebeurt, begint het genezingsproces.

Een van de vele voordelen van kaneel is hoe effectief het is om ontstekingen te beheersen. Dit komt door de krachtige antioxidanten in kaneel. Van antioxidanten is bekend dat zij helpen bij het herstellen van weefselbeschadiging, wat leidt tot effectieve beheersing van ontstekingen.

Van de kaneelschors is bekend dat deze etherische oliën bevat die drie belangrijke en vluchtige bestanddelen bevatten die werken aan het verminderen van ontstekingen. 

Zie ook: http://visihow.com/Use_cinnamon_to_control_inflammation

Kaneel en ontstekingen