Handige links:
Diabetes.pagina.nl
Diabetes.startkabel.nl
Medicijn-zelfzorg.pagina.nl
Gezondheidsplein.nl

 

Interview

Dankzij kaneel kan ik nu beter met mijn diabetes omgaan…

Amsterdam, 28 april 2006

Mijn naam is mevr. Bakker en ik ben 74 jaar oud. In 2001 werd bij mij tijdens een gewone check bij de huisarts diabetes type 2 geconstateerd. Ik meet nu iedere morgen zelf mijn bloedsuikerspiegel.

Drie maanden geleden zei de internist dat het noodzakelijk was dat ik insuline ging spuiten. Mijn bloedsuikerspiegel was op dat moment 11.3 mmol/l. Dit was voor mij een geweldige schok. Ik kreeg direct injectiespuiten en insuline mee naar huis.

Een paar dagen na het bezoek bij de internist las ik in een tijdschrift een verhaal van een vrouw die diabetes had en kaneelcapsules gebruikte naast de gebruikelijke medicatie voor diabetes. De eerste gedachte die bij mij opkwam was: “Zou dat voor mij ook kunnen…..?”

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb bij de drogist een verpakking kaneelcapsules gekocht. Ik moet eerlijk zeggen, het gaf niet direct resultaat, maar na drie weken begon mijn bloedsuikerspiegel langzaam maar zeker te dalen.
Toen ik onlangs bij de internist terug kwam dacht hij werkelijk dat ik insuline gebruikt had; de bloedsuikerspiegel was uitstekend! Ik had echter helemaal geen insuline gespoten. Ik heb de bloedsuikerspiegel zo stabiel kunnen krijgen met mijn medicijnen én kaneelcapsules. Ik ben daar echt enorm blij mee. Mijn oorsuizingen zijn nu ook helemaal weg. Gelukkig is de internist er ook zeer tevreden over.

Mijn bloedsuikerspiegel is momenteel 6,1 mmol/l en het is zelfs mogelijk om af en toe te “zondigen.”
Van diabetes zal ik niet afkomen, maar met kaneelcapsules kan ik er wel beter mee omgaan en hoef ik geen insuline te spuiten.


Kaneelcapsules; ik voel me er gewoon goed bij…

Hengelo, 5 mei 2006

Mijn naam is dhr. Harmsen en ik ben bijna 78 jaar oud. Onlangs waren mijn vrouw en ik 50 jaar getrouwd. Vijf jaar geleden werd bij mij diabetes type 2 geconstateerd. De arts schreef direct medicijnen voor. Ik ben begonnen met 1 tablet, maar dat werd na enige tijd uitgebreid naar drie tabletten per dag. Diabetes is een ziekte die bij ons in de familie vaak voorkomt. Mijn moeder had het ook en ook mijn zus heeft er ook mee te maken.

Ik weet gelukkig goed met mijn diabetes om te gaan. Ik ben absoluut niet iemand die  passief thuis kan gaan zitten. Er zijn zoveel dingen die ik leuk en interessant vind; mijn vijf kleinkinderen bijvoorbeeld. Ik rij auto, ik fiets en ik film graag. Volgende week ga ik met mijn vrouw op vakantie naar Friesland; ik wil me zo min mogelijk laten beperken door mijn diabetes.

Kaneelcapsules zijn voor mij erg belangrijk. Juist door de kaneelcapsules kan ik goed met mijn diabetes omgaan. Ik ben met kaneelcapsules begonnen in oktober 2005. Mijn bloedsuikerspiegel was toen 8,1 mmol/l. Ik ben de kaneelcapsules gaan gebruiken en de waarde daalde na drie maanden naar 5,6 mmol/l. De diabetesverpleegkundige was blij verrast. Kaneelcapsules zal ik iedere dag trouw blijven gebruiken. Ik voel me er gewoon goed bij…


“Met kaneelcapsules geen voortdurend hongergevoel meer en veel minder hypo’s…”

Rotterdam, 19 mei 2006

Mijn naam is Chantal Klepper en ik ben 21 jaar oud. Ik heb eigenlijk al diabetes type 2 sinds mijn negende jaar, althans toen is het geconstateerd. Mijn bloedsuikerspiegel was toen 14 mmol/l. Eerst hebben we geprobeerd om de suikerspiegel onder controle te krijgen met een dieet en medicijnen, maar dat bleek niet voldoende te werken. In mijn dagelijkse leven had ik als kind al veel problemen met mijn diabetes. Fietsen was bijvoorbeeld veel te vermoeiend. Diabetes zit bij ons in de familie, maar ik merk bij veel mensen dat er veel onbegrip is ten aanzien van de ziekte.
Ik leef wel in een fantastisch gezin; eigenlijk houden mijn ouders, zus en broertje enorm veel rekening met me.

Ongeveer vier jaar geleden ben ik naast de medicijnen ook insuline gaan gebruiken. In die periode, maar ook daarna had ik heel vaak last van hypo’s.

Mijn oom heeft ook diabetes en gaf me eind vorig jaar de tip om eens kaneelcapsules te gebruiken. Na een week of twee begon het al te werken. Mijn bloedsuikerspiegel daalde zelfs naar 6 mmol/l; dat was in jaren niet gebeurd. Ik ben het eigenlijk op eigen initiatief gaan gebruiken, zonder te overleggen met de diabetesverpleegkundige. Ik heb haar later wel op de hoogte gebracht en zij had er geen problemen mee “Als het bij jou werkt, moet je er gewoon mee door gaan”.

Het fijne is dat ik nu ook veel minder last heb van een voortdurend hongergevoel; ik eet nu veel minder tussendoortjes. Met kaneelcapsules voel ik me gewoon veel fitter.
 


Met kaneelcapsules blijft mijn bloedsuikerwaarde wél acceptabel…

Hoofdplaat, 3 mei 2006

Mijn naam is mevrouw Temmerman. Ik ben net 70 geworden en ik heb diabetes type 2 sinds 1996. Mijn moeder kreeg ook op latere leeftijd diabetes; het zal dus wel in de familie zitten. Diabetes werd bij mij geconstateerd tijdens een bezoek aan de dokter. Ik had destijds namelijk heel veel dorst. Op aanraden van de huisarts ben ik eigenlijk direct medicijnen gaan gebruiken.

Met behulp van medicijnen werd mijn bloedsuikerspiegel naar beneden gebracht tot rond de 10 mmol/l. Sinds een jaar gebruik ik kaneelcapsules en de bloedsuikerspiegel schommelt nu rond de 5 à 6 mmol/l, een hele verbetering dus.
Ik koop de kaneelcapsules bij de drogist in Oostburg. Ik word daar goed geholpen en zij staan er ook achter, dat vind ik wel belangrijk. Ik gebruik iedere dag 3 capsules. Een bij het ontbijt, een tijdens de lunch en een na het avondeten.

Voordat ik kaneelcapsules ging gebruiken had ik geregeld last van hypo’s. Ik ging dan enorm zweten en werd duizelig. Sinds ik de kaneelcapsules gebruik heb ik daar helemaal geen last meer van.

Ik vind het jammer dat de kaneelcapsules er 10 jaar geleden niet waren, dan had het mij veel moeilijke dagen bespaard; kaneelcapsules zijn voor mij onmisbaar geworden.


“Kaneelcapsules hebben me fantastisch geholpen…”

Den Haag, 24 mei 2006

Mijn naam is mevrouw Soekhoe, ik ben 42 jaar oud en ik heb nu ongeveer 3 jaar Diabetes type 2. Diabetes is een probleem dat bij ons in de familie veel voorkomt. In het begin heeft de dokter me medicijnen voorgeschreven, maar helaas bleken deze niet afdoende te werken. Ik moest eigenlijk steeds meer en meer medicijnen gaan gebruiken totdat de dokter vond dat het moment aangebroken was om insuline te gaan spuiten. Dat wilde ik natuurlijk niet.

In oktober 2004 was mijn Hba1c waarde 12,5 mmol/l. Begin 2005 adviseerde de dokter me om kaneelcapsules te gaan gebruiken. Hij had er in zijn praktijk goede ervaringen mee. In maart 2005 ben ik begonnen met het slikken van kaneelcapsules. Het resultaat was direct zichtbaar.
Voor de duidelijkheid heb ik de bloedsuikerwaarden op een rijtje gezet:

Juni 2005: 12,6 mmol/l
Juli 2005: 8,1 mmol/l
November 2005: 5,7 mmol/l
Januari 2006: 6,6 mmol/l
Maart 2006: 6,6 mmol/l

Het resultaat is dat ik me veel beter en fitter voel. Ik ben ook enorm blij dat de bloedsuikerspiegel nu gewoon goed onder controle is. Daarnaast heb ik veel minder last van een droge mond en een voortdurend dorstgevoel. Voordat ik kaneelcapsules ging gebruiken had ik vaak last van duizelingen. Het klinkt vreemd, maar ik heb er helemaal geen last meer van. Kaneel is natuurlijk geen wondermiddel; ik gebruik het gewoon naast mijn normale medicijnen. De huisarts denkt er zelfs aan om het aantal tabletten dat ik slik te verminderen. Ik ben echt dolgelukkig met de kaneelcapsules.


“De kaneelcapsules hebben mijn dagelijkse leven echt veranderd ”

Kaneelcapsules en diabetes

Mevrouw de Wijs in Limmen: “Ik ben geboren op 21 oktober 1938. Sinds ongeveer 1985 heb ik al diabetes type 2. Ik ben destijds begonnen met tabletten, maar al snel moest ik overgaan op het spuiten van insuline. Mijn bloedsuikerspiegel is altijd heel moeilijk onder controle te krijgen. Ik had altijd veel last van hypo’s en hypers. Dit had tot gevolg dat ik enkele keren in het ziekenhuis ben opgenomen.

Ik las onlangs dat er kaneelcapsules bij de drogist en apotheek verkrijgbaar zijn die de bloedsuikerspiegel op een normaal niveau weten te brengen. Na drie weken gebruik kan ik zeggen dat het resultaat verbluffend is: mijn bloedsuikerspiegel was voorheen tussen de 25 mmol en 35 mmol. Het is zelfs voorgekomen dat de bloedsuikerwaarde rond de 50 was. Nu komt hij niet hoger dan 10. Een fantastische vooruitgang. Ik voel me ook gewoon veel lekkerder en ook het heftige dorstgevoel is verdwenen, dat komt omdat ik nu veel minder insuline spuit. Ik kan nu volstaan met minder insuline, want de kaneelcapsules zorgen ervoor dat mijn suikerwaarden lager zijn dan vroeger. Daarnaast kan ik nu ook wat gemakkelijker met mijn voeding omgaan. Aanvankelijk waren de huisarts en de diabetesspecialist in het ziekenhuis nogal sceptisch over de kaneelcapsules. Gelukkig zijn ook zij nu overtuigd van de werking.

De kaneelcapsules hebben mijn dagelijkse leven echt veranderd.”“Voor mij geen duizelingen of hypo’s meer….”

Mijnheer Jolly uit Hoogvliet:

“Mijn naam is mijnheer Jolly en ik woon in Hoogvliet. Ik ben 80 jaar oud en heb sinds 1972 diabetes type 2 . Ik heb drie jaar tabletten geslikt, daarna moest ik al direct over op het spuiten van insuline. Ik heb de laatste jaren veel last van een schommelende bloedsuikerspiegel. Mijn bloedsuikerspiegel was vaak rond de 18 mmol.

Onlangs las ik in een tijdschrift dat er kaneelcapsules bij de drogist en apotheek verkrijgbaar zijn. Kaneelcapsules die de bloedsuikerspiegel op een normaal niveau weten te brengen. Het effect is geweldig; al na twee dagen gebruik daalde mijn bloedsuikerspiegel naar 5 mmol. Ik slik nu bijna 2 maanden kaneelcapsules (3 per dag). Het resultaat is voor mij uitstekend, want ik test iedere dag mijn bloedsuikerspiegel zelf. Ik voel me veel lekkerder en ik kan nu ook wat gemakkelijker met mijn voeding omgaan. Ik ben dol op rijst en macaroni. Voorheen kon ik slechts enkele eetlepels nemen, maar nu kan ik gewoon met mijn kinderen een heel portie mee-eten. Het gemiddelde niveau ligt nu tussen de 4,5 en 6 mmol en dat is een hele verbetering: voor mij geen duizelingen of hypo’s meer. Ik spuit nog steeds dezelfde hoeveelheid insuline, maar volgens de huisarts kan ik dat wel gaan verminderen.”